Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τί λέει ο Σφακιανάκης για τα ηλεκτρονικά ίχνη όσων αναζήτησαν την 12χρονη στο διαδίκτυο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κανείς δεν μπορεί κάνεις να διαγράψει τα ηλεκτρονικά ίχνη των επικοινωνιών» δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, λέγοντας επί της ουσίας ότι και οι 213 επίδοξοι βιαστές της 12χρονης στα Σεπόλια θα εντοπιστούν.

«Δεν έχουν χαρακτηριστικό γνώρισμα οι παιδόφιλοι. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας», δήλωσε ο πρόεδρος του CSI Institute Μανώλης Σφακιανάκης, τονίζοντας ότι «συνήθως είναι συγγενικά πρόσωπα, γιατί αυτά εμπιστευόμαστε εμείς».

Σε ερώτηση για το εάν μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη των παιδόφιλων, απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί κάνεις να διαγράψει τα ηλεκτρονικά ίχνη της επικοινωνίας, ενώ τόνισε ότι μερίδιο ευθύνης δεν έχουν μόνο οι παιδόφιλοι, αλλά και όσοι επισκέπτονται ιστοσελίδες και ενισχύουν την παιδοφιλοφιλική κοινότητα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, και αναφερόμενος στη σχέση γονέα–παιδιού, ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε ότι «δυστυχώς ο γονέας είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητος. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο έξυπνα, ξέρουν το διαδίκτυο, ξέρουν να κρύψουν, ξέρουν να παίξουν. Αν το παιδί δεν έχει πάρει τη σωστή κουλτούρα από το σπίτι του, μπορεί να αποπλανηθεί από κάποιον πονηρό. Με λίγα λόγια δεν πρέπει να ξεφύγει το παιδί».

Απευθυνόμενος στους γονείς τόνισε ότι υπάρχουν κάποια σημάδια στη συμπεριφορά τους που θα πρέπει να κινητοποιήσουν.

«Στο παιδί θα πρέπει να προσέξουμε την απότομη αλλαγή συμπεριφοράς. Αυτό είναι μεγάλο σημείο και ένδειξη ότι κάτι δεν πήγε καλά σε ένα ραντεβού για παράδειγμα που είχε η κόρη ή ο γιος μας. Δεύτερο σημάδι είναι όταν βλέπουμε και αποφεύγει το παιδί πλέον να ξαναπάει στο φίλο ή φίλη και να μιλήσει για αυτή. Όταν ο γονιός δει μια αλλαγή συμπεριφοράς μετά από μια συνάντηση και στη συνέχεια της μιλάς για τη φίλη και σου αλλάζει το θέμα τότε ίσως κάτι κακό συμβαίνει», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ