Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σύσκεψη, παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΠ, στις Μοίρες μετά τον σεισμό των 5,1 βαθμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Κρητη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, συνοδεία του γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Βασ. Μώκου, μετά τον σεισμό των 5.1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης, με επίκεντρο περιοχή της Μεσαράς.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν 12 σεισμικές δονήσεις από 3 έως και 4,5 ρίχτερ και πως αυτό βοηθά στην εκτόνωση του φαινομένου το οποίο παρακολουθείται, προτρέποντας να μην υπάρχει ούτε πανικός, ούτε όμως και εφυσυχασμός.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πώς θα πάει η σεισμική δραστηριότητα, ωστόσο είμαστε σε καλή φάση. Αλλά οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει μέρες» ενημέρωσε ο κ. Λέκκας. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ειπωθεί αν ήταν ή όχι ο κύριος σεισμός και πως το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύγκληση του επιστημονικού οργάνου εκτίμησης σεισμικότητας έπειτα από εντολή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Σε ότι αφορά τους πολίτες συνέστησε μεταξύ άλλων να μην παραβρίσκονται και να μην περνούν κοντά από παλιά κτίσματα που έχουν υποστεί φθορές, σε περίπτωση σεισμού να επιλέγουν ένα ανοιχτό χώρο και να κινούνται συντεταγμένα.

Σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Φαιστού, βρέθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ανέφερε ότι έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού βρίσκεται στην περιοχή για να καταστήσει σαφές ότι «οι πολίτες δεν είναι μόνοι τους» και πως θα γίνουν όσες ενέργειες πρέπει, τόσο για την καταγραφή και αποτύπωση όσο και για την αντιμετώπιση των όποιων συνεπειών.

«Έχουν δοθεί οι πρώτες κατευθύνσεις σε πολίτες και τοπικούς φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε φαινόμενο» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ανέφερε ότι σε κάποιες περιοχές του δήμου υπάρχουν καταστροφές σε κτίσματα και ήδη έχει αρχίσει έλεγχος, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι πολλή τες θα έχουν την ενημέρωση και τη στήριξη που πρέπει. Επιπλέον, σημείωσε ότι ενόψει των εκλογών θα γίνουν έλεγχοι στα σχολεία που θα φιλοξενούν εκλογικά τμήματα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι υπηρεσιών όπως της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι δημοτικών ενοτήτων, αλλά και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης. Τα σχολεία θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα εάν τελικά ανοίξουν την Τρίτη, ενώ επισημάνθηκε ότι θα ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα χρειάζεται, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ