Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συναγερμός για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γρίπης – Πρόταση για επιστροφή της μάσκας στους εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γρίπης περιμένει το επόμενο διάστημα ο διευθυντής ΕΣΥ, Β Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.

Ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA επισήμανε, ότι «είναι καλό να αποφύγουμε την έκρηξη των ιώσεων γιατί το σύστημα μας δεν αντέχει. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι πληγή για όλη τη βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει παιδιατρικό νοσοκομείο που να καλύπτει όλη τη βόρεια Ελλάδα. Ενα 30-40% της χώρας δεν καλύπτεται».

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης

Σε ερώτηση για το αν πηγαίνουμε προς 200 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα ο κ. Καπραβέλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι, διότι βασίζονται σε ενδείξεις πραγματικές. Επειδή το πέρασε και η Ευρώπη, δεν είναι μακριά και αυτό από τη χώρα μας. Η Αγγλία “γονάτισε”, αρχές Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων και υπάρχει επιστημονική εξήγηση, ότι έχει δημιουργηθεί ένα κενό ανοσίας τα προηγούμενα χρόνια. Το προβλέψαμε εδώ και αρκετούς μήνες, ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι διαφορετικός χειμώνας, καθώς εκτός από τον κορωνοϊό, θα έχουμε και έκρηξη άλλων λοιμώξεων.

Για τις μάσκες στα σχολεία

Για τις μάσκες στα σχολεία ο διευθυντής ΕΣΥ τόνισε: «Είναι ισχυρή σύσταση όλων των επιστημόνων του κόσμου, αυτή την εποχή που θα υπάρχει έξαρση τον λοιμώξεων, ειδικά στα παιδιά, να υπάρχει χρήση μάσκας -όχι υποχρεωτικότητα- καλό θα ήταν να υπάρχει υποχρεωτικότητα στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων, στους καθηγητές και στους δασκάλους. Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί. Τα παιδιά πρέπει να προφυλαχθούν, γιατί έχει δημιουργηθεί αυτό το κενό ανοσίας τα προηγούμενα χρόνια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ