Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σκάνδαλο «Qatar Gate»: Τι ποινή θα είχε στην Ελλάδα η Εύα Καϊλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας της καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.

Προφυλακισμένη παραμένει η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, μετά από έρευνα των βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο απάτης και διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στο σπίτι της σακούλες με μεγάλο ποσό μετρητών.

Σύμφωνα και με χθεσινή ανακοίνωση των βελγικών Αρχών, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί τώρα είναι αν και με πιο δίκαιο θα δικαστεί η Εύα Καϊλή, με τον γνωστό ποινικολόγο Βασίλη Καπερνάρο να κάνει μια πρώτη εκτίμηση της ποινής που θα μπορούσε να της αποδοθεί τουλάχιστον με βάση το ελληνικό δίκαιο.

Σχετικά με το αν θα δικαστεί στο Βέλγιο, μιλώντας στο ΣΚΑΙ σημείωσε πως «αυτό είναι που δεν γνωρίζω γιατί είναι ένα γεγονός που το αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά ως Έλληνες, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Δεν ξέρω με ποιο δίκαιο θα δικαστεί, εάν φτάσουμε εκεί» επισήμανε.

Αν ήταν εδώ «έχουμε τη δωροδοκία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Και αν είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που χρειάζεται τρία τουλάχιστον φυσικά πρόσωπα. Τι σημαίνει δωροδοκία, δωροληψία εν προκειμένω:

Ότι κάποιος δίνει και παίρνει χρήματα που αντίκειται στο επάγγελμά του. Το ξέπλυμα έπεται. Όταν είναι υπάλληλος και αντίκειται στα καθήκοντά του έχει μέχρι 10 έτη. Αν όμως το κάνει κατ’ επάγγελμα έχει τουλάχιστον 10», επισήμανε ο κ. Καπερνάρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ