Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και το σύστημα ανταμοιβής στο Δημόσιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η πλήρης αναμόρφωση του συστήματος αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της
Δημόσιας Διοίκησης στην κατεύθυνση ενίσχυσης της αξιοκρατίας και ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, για πρώτη φορά εισάγεται σύστημα στοχοθεσίας το οποίο θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αξιολόγηση και ανατίθεται στον Προϊστάμενο της οργανικής μονάδας η επίτευξη των στόχων. Ο Προϊστάμενος, ο ρόλος του οποίου αναβαθμίζεται, αξιολογείται πλέον τόσο για την επίτευξη των στόχων όσο και για τις δεξιότητές του.

Ταυτόχρονα, εισάγεται ο θεσμός του Συμβούλου Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει την, καθοδήγηση και
υποστήριξη των ανθρώπων και των υπηρεσιών εκείνων που καλούνται να εφαρμόσουν τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα.

Επιπλέον, στο σχέδιο νόμου έχει συμπεριληφθεί ένα σύγχρονο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων, το οποίο λειτουργεί ως μηχανισμός
επιβράβευσής τους και η εκπόνηση του αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 και ώρα 21.30 και οι σχετικές παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του κειμένου του σχεδίου νόμου, το οποίο θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ