Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σήμερα θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ’ λυκείου, που δεν ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα τις εξετάσεις τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ποσοστό άνω του 90% αντιμετωπίστηκε χθες το πρόβλημα που παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας, στις εξετάσεις των μαθητών του λυκείου, ενώ οι μαθητές της Γ’ λυκείου που δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη κανονικά.

Αυτό διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενημερώνοντας παράλληλα ότι υπήρξαν εν τέλει και ορισμένα σχολεία στα οποία μαθητές της Γ’ λυκείου δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους.

Τονίζεται, δε, ότι το εν λόγω θέμα που ανέκυψε αφορά αποκλειστικά τις εσωτερικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των λυκείων και δεν συνδέεται κατά κανένα τρόπο με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες έχουν διακριτό σύστημα μετάδοσης θεμάτων.

«Το σύστημα που μεταδίδει τα θέματα στις εξετάσεις του λυκείου είναι διαφορετικό από αυτό των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το οποίο δεν μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου τύπου κακόβουλες μαζικές επισκέψεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Έγινε, λοιπόν, γνωστό ότι σε κάποια σχολεία που δεν πήραν έγκαιρα τα θέματα, οι εξεταζόμενοι μαθητές της Γ’ λυκείου αποχώρησαν από τα εξεταστικά κέντρα, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους τη Δευτέρα. Για τους μαθητές αυτούς των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Γ’ λυκείου που δεν εξετάστηκαν, προβλέπεται να εξεταστούν σήμερα Τρίτη.

Τα αποτελέσματα στα συγκεκριμένα ΓΕΛ θα βγουν αύριο, Τετάρτη και στα συγκεκριμένα ΕΠΑΛ σήμερα Τρίτη βράδυ.

Όσον αφορά στους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που δεν εξετάστηκαν τη Δευτέρα, θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, δηλαδή ως τις 15 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ