Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία για να απολογηθεί στις 25 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα προθεσμία για τις 25 Νοεμβρίου για να απολογηθεί έλαβε η κατηγορούμενη μητέρα από την Ανακρίτρια, που ερευνά τους θανάτους των δύο ανήλικων παιδιών της, καθώς ο συνήγορος της βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε νέα πολυήμερη προθεσμία εξαιτίας των υποχρεώσεων του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια. Ο γνωστός ποινικολόγος βρίσκεται στη Σύρο όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας της νεαρής Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον σύντροφο της, δίκη που πρέπει να πραγματοποιηθεί καθώς «τρέχει» το 18μηνο προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.

Η 34χρονη βρέθηκε κατηγορούμενη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας το καλοκαίρι. Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγριας αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν.

Η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, καθώς θεωρείται υπαίτια για την δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019 ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Είναι προφυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και το προσεχές διάστημα αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Δεκάδες μάρτυρες πέρασαν από το ανακριτικό γραφείο για την υπόθεση της Πάτρας

Η ανακρίτρια, μετά από έρευνα που διήρκεσε περίπου δυόμιση μήνες συνέταξε το νέο κατηγορητήριο σε βάρος της 33χρονης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στις αρχές Αυγούστου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Στο πλαίσιο της έρευνας από το ανακριτικό γραφείο πέρασαν δεκάδες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οι ιατροδικαστές Ν. Καρακούκης και Ν. Καλόγρηας, οι οποίοι συνέταξαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός. Ως μάρτυρες κατέθεσαν και οι ιατροδικαστές Αγγ. Τσιόλα και Χρ. Τσάκωνα που είχαν υπογράψει τις αρχικές εκθέσεις και απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια.

Εκτός από τους ιατροδικαστές, στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας έχουν καταθέσει γιατροί, νοσηλευτές και συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ