Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Π. Φιλιππίδης: Σήμερα οι αποφάσεις της εισαγγελίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα αναμένεται να ακουστούν οι αποφάσεις της Εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σχετικά με τον ηθοποιό και θιασάρχη Πέτρο Φιλιππίδη που επί δέκα μήνες δικάζεται για πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ο Πέτρος Φιλιππίδης, με μια μαραθώνια απολογία που ξεπέρασε τις οκτώ ώρες, άλλοτε με κλάματα, άλλοτε με οργισμένα ξεσπάσματα, αρνήθηκε το κατηγορητήριο και απέδωσε τις καταγγελίες σε οργανωμένο σχέδιο συναδέλφων του να τον τελειώσουν από το θέατρο.

Ο ηθοποιός σήμερα θα βρεθεί ένα ακόμη βήμα πριν το τέλος της διαδικασίας που θα σφραγιστεί με την ετυμηγορία του δικαστηρίου για το αν είναι ή όχι ένοχος για όσα κατήγγειλαν σε βάρος του οι τρεις ηθοποιοί που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα .

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης η δίκη θα μπει στην τελική ευθεία. Σε επόμενες συνεδριάσεις θα αγορεύσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, και στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι θα αποσυρθούν για διάσκεψη προκειμένου να εκδώσουν την ετυμηγορία τους.

 

Φωτογραφία: INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ