Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πώς θα δηλώσετε στο taxisnet τραπεζικό λογαριασμό για επιστροφές φόρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάθε χρόνο και μετά το πέρας το φορολογικών δηλώσεων, χιλιάδες φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφή ωστόσο, τα ποσά μένουν στον πάγο καθώς δεν έχει δηλωθεί στην εφορία τραπεζικός λογαριασμός. Παράλληλα, ο μοναδικός λογαριασμός που θα δηλώσετε στο taxisnet θα λειτουργήσει και ως ακατάσχετος λογαριασμός.

Πώς όμως μπορείτε να δηλώσετε τραπεζικό λογαριασμό στο taxisnet; Η διαδικασία είναι εύκολη και δεν απαιτεί περισσότερο από δύο λεπτά.

Αρκεί να κάνετε μία σχετική αναζήτηση στο google πληκτρολογώντας «δήλωση λογαριασμού στο gssis.gr». Αμέσως κάνετε κλικ στο σχετικό λίνκ. Αφού περάσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet θα σας εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα.

Καλώς ήλθατε στη νέα υπηρεσία δήλωσης μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού βάσει του ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85 Α’/7.4.2014).

Προσοχή : Για τα πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί, το προς εκτύπωση αποδεικτικό γνωστοποίησης / δήλωσης πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα για τις δικές του ενέργειες, μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των λειτουργούντων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την πλήρη εφαρμογή των ειδικότερα οριζόμενων στην ΠΟΛ 1182/2014 (ΦΕΚ Β 2025). H ισχύς του άρχεται από την επομένη ημέρα προσκόμισής του στο πιστωτικό ίδρυμα.

Αντίθετα, για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί, δεν απαιτείται προσκόμιση του αποδεικτικού γνωστοποίησης στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα και ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησης του από την εφαρμογή.

taxisnet383

Στο επόμενο μήνυμα μπορείτε να δηλώσετε τον έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό στην εφορία. Ο λογαριασμός που θα δηλώσετε αφορά μία σειρά από συγκεκριμένες ελληνικές τράπεζες. Αφού το δηλώσετε θα πρέπει να κλικάρετε πως «δηλώνετε υπεύθυνα πως ο ανωτέρω λογαριασμός αποτελεί λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων και δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Παράλληλα θα πρέπει να τικάρετε το μήνυμα που γράφει «δηλώνω υπεύθυνα τον ανωτέρω λογαριασμό μου ως το μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, δεν έχω ορίσει κανέναν άλλο ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και δεν διαθέτω ατομικό ή κοινό λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ