Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν οι διακοπές στα σχολεία για το Πάσχα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ανάσα χωρίζει τους μαθητές από τις διακοπές του Πάσχα που χαρίζουν στους μαθητές 16 μέρες ξεκούρασης και αποχής από τα μαθήματα στα σχολεία.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων αδημονούν να ξεκινήσουν οι διακοπές του Πάσχα 2024 που συνοδεύονται από το κλείσιμο των σχολείων και μια ανάπαυλα 16 ημερών που θα τους χαρίσει στιγμές ανεμελιάς, παιχνιδιού και ξεκούρασης.

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Δεδομένου ότι η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και το Πάσχα 2024 είναι την Κυριακή στις 5 Μαΐου το χρονοδιάγραμμα των ημερών που τα σχολεία θα είναι κλειστά και οι μαθητές θα απέχουν από τα μαθήματα διαμορφώνεται ως εξής:

Τελευταία μέρα μαθημάτων στα σχολεία πριν τις διακοπές του Πάσχα είναι η Παρασκευή 26 Απριλίου. Παραδοσιακά τα μαθήματα σταματούν την Παρασκευή πριν από την Κυριακή των Βαΐων και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και οι διακοπές συνεχίζονται για μία εβδομάδα μετά έως την Κυριακή του Θωμά. Επομένως οι πασχαλινές διακοπές των μαθητών θα διαρκέσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μετά το Πάσχα 2024 να χτυπά την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Οι μαθητές φέτος ξεκουράζονται για 16 μέρες αλλά χάνουν μια έξτρα μέρα αργίας

Βέβαια, οι μαθητές φέτος θα χάσουν μια έξτρα μέρα αργίας την Πρωτομαγιά που πέφτει Μεγάλη Τετάρτη και μεταφέρεται την πρώτη εργάσιμη μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου, οπότε τα σχολεία θα είναι ήδη κλειστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ