Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πτωχεύσεις Silicon Valley Bank και Signature Bank: «Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι» διαμηνύει ο Μπάιντεν

Δημοσιεύθηκε

στις

Θα «λογοδοτήσουν» οι υπεύθυνοι για την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του προέδρου των ΗΠΑ, τονίζεται η «δέσμευση» του Τζο Μπάιντεν ότι οι υπεύθυνοι «για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως». Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειε για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών «ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση». 

«Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», διαβεβαίωσε εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ανήγγειλε επίσης ότι θα τοποθετηθεί αργότερα σήμερα δημόσια για την κατάρρευση των δύο χρηματοπιστωτικών θεσμών και τις ενέργειες των αρχών.

Οι Αρχές των ΗΠΑ θα επιτρέψουν να αναληφθούν «όλες» οι αποταμιεύσεις στη Silicon Valley Bank

Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν σε όλους τους πελάτες της υπό εκκαθάριση Silicon Valley Bank να ανακτήσουν το σύνολο των καταθέσεών τους ήδη από σήμερα Δευτέρα, απόφαση κάθε άλλο παρά συνηθισμένη, η οποία έχει σκοπό να καθησυχαστούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέτρο ανακοινώθηκε από την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν από κοινού με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) και την ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC), έπειτα από διαβούλευση με τον Τζο Μπάιντεν.

Οι εποπτικοί φορείς των ΗΠΑ κλείνουν τη Signature Bank

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη (NYDFS) ανακοίνωσε χθες ότι πήρε στην κατοχή του τη Signature Bank, που εδρεύει στη μεγαλούπολη, και ότι διαχειριστής της πτώχευσής της είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC).

Ως την 31η Δεκεμβρίου 2022, στη Signature Bank ήταν αποταμιευμένο ποσό που αθροιστικά ανερχόταν σε 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε ο φορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που καταρρέει σε μερικές ημέρες.

Η Signature Bank δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε κάποιο σχόλιο.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε από κοινού με τους δύο προαναφερθέντες εποπτικούς φορείς ότι όλοι οι καταθέτες της Signature Bank θα λάβουν τα χρήματά τους, στο ακέραιο και ότι «δεν θα υποστεί καμία ζημία ο φορολογούμενος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ