Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρόταση «βόμβα» από Ν. Καπραβέλο: «Να μην μπορούν να μπουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται τα καθημερινά σοκ στην χώρα από τον αριθμό των κρουσμάτων, με την Τρίτη (9/11) να καταγράφονται 8.613 νέες μολύνσεις, κάτι που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να αναζητούν λύσεις ώστε να υπάρχει ανάσχεση στην πανδημία.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (10/11) στο MEGA όπου τόνισε πως πρέπει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες.

«Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μάχη» στα νοσοκομεία για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ – «Βλέπαμε το κακό να έρχεται»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το MEGA από χθες το απόγευμα επιπλέον 73 πολίτες νοσηλεύονται σε κοινό θάλαμο νοσηλείας περιμένοντας να μπουν σε ΜΕΘ, από τους οποίους οι 50 είναι στην Αττική.

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ίδια φροντίδα εκτός ΜΕΘ. Οι υγειονομικές ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας. Το φωνάζαμε από τον Αύγουστο, αυξήσαμε τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, βλέπαμε το κακό να έρχεται και είχαμε προειδοποιήσει.

Ήρθαν 4 εντατικολόγοι από την Αθήνα για να βοηθήσουν. Ταυτόχρονα τρέχει και η προκήρυξη δέκα θέσεων για το Παπανικολάου, για εντατικολόγους. Στην προηγούμενη εφημερία έξι ασθενείς ήταν στα χειρουργεία και σε κοινούς θαλάμους διασωληνωμένοι με άμεσο μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Χθες καταφέραμε με μαραθώνιο αγώνα να τους βάλουμε σε ΜΕΘ. Προέχει να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Η πανδημία χάθηκε στην κοινότητα. Όσο και να αυξήσουμε τις δυνατότητες ενός συστήματος υγείας, κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το 50% των πολιτών να είναι ανεμβολίαστο», σχολίασε ο κ. Καπραβέλος.

«Επιτακτική η ανάγκη να επεκταθεί ο εμβολιασμός. Να μην μπαίνουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι»

«Δεν έχουμε το τείχος ανοσίας, και θέλουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα να είναι ανοιχτή, ενώ η πολιτεία δε θέλει να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Μία είναι η λύση, το να χρησιμοποιήσουμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε ελεύθερη την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είναι ανήθικο να επεκτείνεις τη διαθεσιμότητα κλινών Covid σε βάρος άλλων νοσημάτων. Τα άλλα νοσήματα δεν επέλεξαν τη νόσο τους, τους βρήκε.

Να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο. Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο», σημείωσε κλείνοντας ο Νίκος Καπραβέλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ