Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά»: Ξεκίνησε η 2η φάση του προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ

Στη δεύτερη φάση συμμετοχής πέρασε το πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης την Τετάρτη 25/1.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προαπαιτούμενες θεωρητικές ώρες εκπαίδευσης συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης), θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.

Στόχος της δράσης

Κύριος στόχος είναι η άμεση προσαρμογή των εργαζομένων στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, η αναβάθμιση των προοπτικών τους και κατά συνέπεια να συμβολή τους στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Διαδικασία αίτησης

Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση»

Συγκεκριμένα, όσοι ωφελούμενοι ενταχθούν στο σχετικό μητρώο θα έχουν την δυνατότητα στο αμέσως επόμενο διάστημα να επιλέξουν συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης, από το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με φορέα υλοποίησης τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Σημειώνεται πως το Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’ με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και απευθύνεται σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ