Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”: Υπεγράφη η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη η Συμφωνία Χρηματοδότησης, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει παράσχει η ΕΤΕπ, στα 58 χρόνια δράσης της στην Ελλάδα, που θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της υλοποίησης εκατοντάδων αναπτυξιακών προγραμμάτων που στόχο έχουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών στους Δήμους και τις Περιφέρειες ολόκληρης της χώρας.

Ο  πήρε μέρος στη διαδικτυακή τελετή υπογραφής της συμφωνίας χρηματοδότησης με 875 εκ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την υλοποίηση του προγράμματος ενεργειακής απόδοσης «Ηλέκτρα» καθώς και την αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και του προγράμματος Βιώσιμων Αστικών Επενδύσεων μέσω του «Αντώνης Τρίτσης».

Στην ειδική διαδικτυακή τελετή που έλαβε χώρα πήραν μέρος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρης Σταμάτης.

 

Τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα

Το εν λόγω εστιάζει σε «πράσινα» έργα υποδομής με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Τα έργα αφορούν, μεταξύ άλλων, τομείς όπως το περιβάλλον και η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, και εστιάζουν σε αναβάθμιση των υποδομών σε κρίσιμους τομείς, από την ύδρευση και αποχέτευση, μέχρι την οδοποιία και οδική ασφάλεια, καθώς και την αστική αναζωογόνηση.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα διαχειρίζεται τα επιλέξιμα επενδυτικά έργα. Πρόκειται για την επισφράγιση μίας πολύμηνης προσπάθειας που είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2020 με την παρουσίαση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ύψους 2,5 δις ευρώ.

Η ΕΤΕπ συμφώνησε, επίσης, να χορηγήσει 375 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του προγράμματος «Ηλέκτρα» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ