Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προειδοποίηση Παγώνη: Τόσο διαρκεί μια πανδημία, δεν αποκλείεται μια νέα μετάλλαξη – έκπληξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον προβληματισμό της για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλη προσοχή σε σχολεία αλλά και πανεπιστημία συνέστησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ανοσία της αγέλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπενθύμισε τα όσα έχουν πει οι ειδικοί ότι μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη-έκπληξη.

«Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια.

Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά» είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Παγώνη συνέστησε στους νέους να κάνουν ένα τεστ κορονοϊού μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές και πριν να επιστρέψουν στα σπίτια τους εξηγώντας ότι μπορεί οι νέοι να περάσουν τον ιό με δύο ημέρες πυρετό, ωστόσο για τους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά.

Όπως τόνισε η μετάλλαξη της Όμικρον 5 είναι πολύ μεταδοτική αν και όχι τόσο θανατηφόρα, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων χαρακτηρίζοντας «διαχειρίσιμη» την κατάσταση καθώς, όπως είπε, στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ