Ειδήσεις
Προειδοποίηση πέντε μετεωρολόγων για την κακοκαιρία
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2023/09/vroxi3.jpg)
Αλλαγή του καιρού αναμένουμε από σήμερα το απόγευμα με καταιγίδες, ανέμους και κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται επιδείνωση του καιρού με αρκετό νερό το οποίο θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα κυρίως στη Θεσσαλία και τον Βόλο.
Σημαντική πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να πέφτει έως και 10 βαθμούς Κελσίου.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα πέσουν πάνω από 100 τόνοι νερού
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό αναμένεται να φτάσει στα βορειοδυτικά της χώρας τις μεσημβρινές ώρες και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία όπου και θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού.
Πιο αναλυτικά, ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα πέσει προς την κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία: 40 με 60 τόνοι νερού ανά στρέμμα στη βόρεια Εύβοια αλλά ακόμη και πάνω από 100 τόνους σε περιοχές με ορεινούς όγκους στην ανατολική Θεσσαλία.
Μεγάλος όγκους νερού – 60 με 80 χιλιοστά βροχόπτωσης – αναμένονται και στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.
Τέλος στο ανατολικό, νοτιανατολικό Αιγαίο αναμένεται και πάλι αξιόλογος όγκος νερού – 40 με 60 χιλιοστά νερού.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα πάντα με τον έγκριτο μετεωρολόγο, μια μέση τιμή για την ισχύ των βροχοπτώσεων τον Απρίλιο είναι τα 35 χιλιοστά, κάτι που σημαίνει πως τιμές μεταξύ 40 και 60 είναι σε μεγάλο βαθμό διαχειρίσιμες.
Πότε θα βρέξει στην Αττική
Σε ό,τι αφορά την Αττική, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Παρόλα αυτά βροχές αναμένονται μετά τις 4-5 το απόγευμα, ενώ νεροποντές και καταιγίδες θα χτυπούν και μέσα στη νύχτα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις3 εβδομάδες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αφιερώματα2 έτη ago
Σεισμός 1999: 23 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στην Αθήνα- Το χτύπημα του Εγκέλαδου που κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ