Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ποιος είναι τελικά ο πιο οικονομικός τρόπος να ζεσταθείτε το χειμώνα και πώς θα παραμείνει το σπίτι ζεστό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο χειμώνας έφτασε και ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες έπεσαν σχεδόν ραγδαία σε όλη τη χώρα. Ποια θέρμανση τελικά συμφέρει για να ζεσταθείτε, ρεύμα, πετρέλαιο, τζάκι ή φυσικό αέριο.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης εξηγεί πόσο κοστίζει η κάθε μέθοδος θέρμανσης ώστε να διαπιστώσουν οι πολίτες τι συμφέρει.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή Μιχάλη Χριστοδουλίδη, που μίλησε στην τηλεόραση του star, σε μια οικογένεια με τέσσερα μέλη, με σύστημα θέρμανσης 10 ώρες την ημέρα με θερμοκρασία χώρου 20 βαθμούς το κόστος είναι:

  • Με καυστήρα πετρελαίου 195 ευρώ τον μήνα
  • Με καυστήρα φυσικού αερίου 142 ευρώ
  • Με κλιματιστικά 130 ευρώ
  • Με τζάκι 120 ευρώ και
  • Με αντλία θερμότητας 95 ευρώ.

Πώς θα ζεσταθούν τα σπίτια με… οικονομικό τρόπο

Ένας πιο οικονομικός τρόπος για να ζεσταθούμε είναι ένα κλιματιστικό που να μην καίει πολύ.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε: «Καλό είναι το κλιματιστικό να το σετάρουμε στους 22 βαθμούς Κελσίου γιατί για κάθε ένα βαθμό πάνω από τους 22 βαθμούς αυξάνεται η κατανάλωση γύρω στο 10%. Από εκεί που θα πληρώναμε 130 ευρώ τον μήνα τώρα θα πληρώνουμε 142 ευρώ».

Ένας τρόπος εξοικονόμησης για να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό είναι να ξεκινήσουμε καίγοντας το τζάκι πέντε ώρες. Στη συνέχεια ανάβουμε το κλιματιστικό στους 22 βαθμούς Κελσίου για τις υπόλοιπες πέντε ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ