Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Πασχαλινό καλάθι» και «Καλάθι του νονού»: Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Προσεχώς οι ανακοινώσεις για το πασχαλινό καλάθι και το καλάθι του νονού ενώ το καλάθι του νοικοκυριού έχει π΄αρει παράταση μέχρι 30 Ιουνίου.

Δύο νέα «καλάθια» αναμένεται να δημιουργηθούν ενόψει της περιόδου το Πάσχα από το υπουργείο Ανάπτυξης, με τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη να έχει προαναγγείλει τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο θα υπάρξει η σχετική νομοθέτηση ώστε το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» να παραταθεί και στη συνέχεια ενόψει Πάσχα να δημιουργηθούν το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ, αλλά και το «καλάθι του νονού/ας» στα καταστήματα παιχνιδιών.

Το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση την έγκριση που είχε δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου.

Τι προϊόντα θα περιλαμβάνου τα δύο νέα καλάθια που έρχονται

Το «πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αρμόδια στελέχη είναι σε σκέψεις στο συγκεκριμένο «καλάθι» να μπουν και νέα είδη στην κατηγορία του κρέατος, όπως το αρνί και το κατσίκι, ενώ εξετάζεται σ’ αυτό να υπάρχει και το τσουρέκι, αλλά και τα σοκολατένια αυγά.

Από την άλλη, το «καλάθι του νονού/ας», θα θυμίζει εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη». Παράλληλα θα προστεθούν επίσης οι λαμπάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη» ήταν: Επιτραπέζια / Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), Βρεφικά παιχνίδια, Φιγούρες δράσης, Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα, Ηλεκτρονικά παιχνίδια, Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, Μουσικά παιχνίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ