Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παρουσία της Ν. Κεραμέως εγκαινιάστηκε το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Χτύπησε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας το πρώτο κουδούνι, υπό σχεδόν κανονικές συνθήκες και περισσότερα χαμόγελα, έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια!

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος παραβρέθηκε στους αγιασμούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαλκηδόνας καθώς και στο νεότευκτο 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με νέα όνειρα, νέους στόχους, χαμόγελα και χωρίς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα των προηγούμενων ετών. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας καλή πρόοδο, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών μας και φυσικά καλή δύναμη σε όλους τους γονείς που αγωνιούν, μοχθούν και επιθυμούν να βλέπουν τα παιδιά τους να προοδεύουν. Στην προσπάθειά μας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, σας θέλουμε όλες και όλους δίπλα μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρίσκονται οι μαθητές σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον. Σε αυτή την συνολική και ομαδική προσπάθεια οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι και τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία και πρόοδο!».

Μάλιστα, το υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ) 2014-2020 με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 11.415.000 €, εγκαινιάστηκε σήμερα, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Γ. Βούρου, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη,  Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, στελεχών της ΚτΥπ Α.Ε. και εκπροσώπων φορέων.

Ιστορικό έργου:

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής με την 3026/22-09-2016 Απόφαση Ένταξης, με συνολική και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 11.415.000€, με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και φορέα λειτουργίας το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή του 3oυ Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, με συνολικό εμβαδόν δόμησης 6.500 μ2 περίπου εντός οικοπέδου επιφανείας 12,1 στρ. Βρίσκεται στο Ο.Τ. 240 του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και περιλαμβάνει την κατασκευή 2
κτιρίων (Γυμνασίου και Λυκείου) με συνολικά 27 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, 2 αίθουσες βιβλιοθήκης, 2 εργαστήρια φυσικοχημείας, 4 εργαστήρια πληροφορικής, 2 αίθουσες αισθητικής αγωγής, 4 εργαστήρια ξένων γλωσσών και 1 εργαστήριο τεχνολογίας σχεδίου.

Δείτε φωτογραφίες από τους αγιασμούς και τα εγκαίνια:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ