Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παρακολουθήσεις: Καταθέτει σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης για τις λίστες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται να καταθέσει με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento έπειτα από σχετική εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου.

Ενώπιον των Εισαγγελέων Πρωτοδικών που ερευνούν την υπόθεση παρακολουθήσεων που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα Παρασκευή 18/11 στις 12:00 ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Υπενθυμίζεται πως η λίστα ονομάτων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που δημοσιοποιήθηκε προκάλεσε την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ στην εν λόγω δικογραφία που σχημάτισαν οι εισαγγελείς, συσχετίστηκε και το επόμενο δημοσίευμα της εφημερίδας, μία εβδομάδα αργότερα, με νέα λίστα προσώπων που φέρονται να έχουν τεθεί οι επικοινωνίες τους υπό παρακολούθηση .

Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε ζητήσει από τον Ισίδωρο Ντογιάκο την ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων που ερευνώνται μεμονωμένα, όπως αυτές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφων, με κοινό παρονομαστή τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μέσω του λογισμικού PREDATOR, αλλά και την ποινική αναβάθμιση της έρευνας με την διεξαγωγή της από ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό.

Για την ώρα τις έρευνες για την υπόθεση των υποκλοπών χειρίζονται οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ