Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα).

Αίτημα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήταν να ανακληθεί το απαράδεκτο απαντητικό έγγραφο (αριθμ. πρωτ.: 2/13620/ΔΕΠ/5-3-2024) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), “που όχι μόνο ερμηνεύει πως οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους Ο.Τ.Α. με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων δεν θα λάβουν έστω και την μικρή αύξηση που δόθηκε στο βασικό μισθό από την αρχή του 2024, αλλά και όσοι την έλαβαν, αναδρομικά καλούνται να την επιστρέψουν”.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α ανέλυσε την τεκμηριωμένη θέση της, όπως καταγράφηκε και στο υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 92/1-4-2024 έγγραφο της και ζήτησε από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αθανάσιο Πετραλιά με τον οποίο συναντήθηκε να ανακληθεί το έγγραφο.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε για την ανάκληση του εγγράφου και για την αποστολή ερωτήματος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), προκειμένου να υπάρξει σαφής απάντηση.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α σχολιάζει: “Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε μια γενικευμένη «πολιτική γραμμή» για την απαξίωση των υπηρεσιών της Α΄ Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτή με οποιαδήποτε σχέση εργασίας”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ