Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Παράθυρο» για επιπλέον 1000 μόνιμες προσλήψεις στον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – Πότε τα οριστικά αποτελέσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ανοικτό παράθυρο» για αύξηση 1000 επιπλέον θέσεων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό 2Γ2022 του ΑΣΕΠ άφησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Για τις εκλογές, την Εύα Καϊλή αλλά και τον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε:

«Αρχικά να πούμε ότι έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108 χιλιάδες, οι θέσεις που θα ενταχθούν κατ’ αρχήν είναι γύρω στις 5μιση χιλιάδες και ίσως αυξηθούν κατά περίπου χίλιες θέσεις».

Ταυτόχρονα ο κ. Βορίδης τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Μάλιστα σημείωσε ότι τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο του 2023, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα το 2024.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού θα καλυφθούν 5.124 μόνιμες θέσεις στο δημόσιο Τομέα. Μετά τις εξαγγελίες του κ. Βορίδη, οι αριθμός των θέσεων θα φτάσει πάνω από τις 6.000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ