Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πανελλήνιες 2023: Σήμερα οι αιτήσεις των πληγέντων της τραγωδίας στα Τέμπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου, ξεκινούν οι αιτήσεις για τους πληγέντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που είναι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2023.

Από σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου, αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που είναι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών εγγράφων λήγει την Τρίτη 6 Ιουνίου του 2023.

Οι σχετικές διατάξεις εφαρμόζονται για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

α) οι οποίοι επέβαιναν στις αμαξοστοιχίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και

β) των οποίων τα τέκνα, οι γονείς, οι αδελφοί και οι σύζυγοι ή συμβίοι απεβίωσαν ή απέκτησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του πενήντα τοις εκατό (50%) εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Στις ανωτέρω δύο (α+β) περιπτώσεις εμπίπτουν δύο κατηγορίες υποψηφίων:

i) Όσοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση και θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής ή επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου του έτους 2023, (ΚΕΦ.3Α+Γ της Απόφασης)

ii) Όσοι πρόκειται να μετέχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Α.Ε.Α., με το ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), χωρίς νέα εξέταση, ΜΟΝΟ για το έτος 2023. (ΚΕΦ.3Β+Γ της Απόφασης).

Τι πρέπει να κάνουν οι διευθυντές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Οι Διευθυντές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα ενημερώσουν τυχόν δικαιούχους-υποψηφίους (είτε τελειοφοίτους είτε αποφοίτους) να υποβάλουν εντός της προθεσμίας από 23-5-2023 ως και 6-6-2023 την αίτηση με τα δικαιολογητικά.

Επίσης θα τους ενημερώσουν για το νέο μηχανογραφικό του Σεπτεμβρίου. Την αμέσως επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας θα διαβιβάσουν τα σχετικά στις οικείες ΔΔΕ. Αν τυχόν προκύψει δικαιούχος-υποψήφιος που θα συμμετάσχει τελικά στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2023, θα τον ενημερώσουν για το νέο μηχανογραφικό δελτίο μετά τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι Διευθυντές Δ.Ε. θα συγκεντρώσουν όλα τα σχετικά έγγραφα από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ευθύνης τους και θα τα αποστείλουν άμεσα στην Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘ (Ανδρέα Παπανδρέου 37 – 15180 – Μαρούσι).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ