Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παιδικές κατασκηνώσεις ΟΠΕΚΑ: Τα αποτελέσματα, οι δικαιούχοι και πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρχίζει το Σάββατο 22 Ιουνίου το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ, δείτε τα αποτελέσματα.

Η αντίστροφη μέτρηση για να πάνε τα παιδιά στις κατασκηνώσεις του ΟΠΕΚΑ ξεκίνησε καθώς μετά την κλήρωση, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και έτσι 1.500 παιδιά δικαιούχοι ετοιμάζονται να απολαύσουν 16 μέρες δωρεάν διακοπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το πρόγραμμα ξεκινά πανελλαδικά το Σάββατο 22 Ιουνίου και τα ονόματα των δικαιούχων μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις Ηλεκτρονικές υπηρεσίες https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies καταχωρώντας ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του γονέα του παιδιού.

Παιδικές κατασκηνώσεις ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν 22 Ιουνίου – Έγινε η κλήρωση, πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Κάτω από τα στοιχεία του δικαιούχου γονέα εμφανίζεται το δελτίο παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, το οποίο ο γονέας πρέπει να εκτυπώσει και να προσκομίσει στην κατασκήνωση.

Επισημαίνεται ότι, κάθε γονέας δικαιούχος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ μπορεί να εκτυπώσει ένα και μόνο δελτίο για κάθε παιδί του.

Στην ίδια σελίδα του ΟΠΕΚΑ αναρτάται ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι οι γονείς μπορούν να αποφασίζουν εκείνοι σε ποια κατασκήνωση – πάντα από τις συμβεβλημένες – θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα αφορά την επί 16ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) φιλοξενία παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις, συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ισχύει δε από 22/ 06/2024 έως 31/08 /2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 10/09/2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που παρέχουν φιλοξενία σε δικαιούχους κατά τη διάρκεια ισχύος του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, ως εκ τούτου εκ μέρους των δικαιούχων ουδεμία οικονομική συμμετοχή προκύπτει για το έτος 2024.

Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους οφείλουν να τηρούν πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών και ατυχημάτων.

Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για τυχόν παράτυπη συμπεριφορά των αρμόδιων των συμβεβλημένων κατασκηνώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ