Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παγώνη: Κίνδυνος για εγκεφαλίτιδα από ιλαρά – «Ασπίδα» ο διπλός εμβολιασμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την ακραία μεταδοτικότητα της ιλαράς προειδοποιεί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας ότι δεν «συγκρίνεται με τον Covid»

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για την μεταδοτικότητα της ιλαράς στη χώρα μας Παγώνη, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο πρόκλησης εγκεφαλίτιδας. -Με δύο δόσεις εμβολίου είσαι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής

Πρωτίστως, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στο κύμα ιλαράς που έχει σαρώσει την Ευρώπη και προσπάθησε να καθησυχάσει τους γονείς για την ασπίδα προστασίας που μπορεί να ορθώσουν στα παιδιά τους. «Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής»

Είναι πολύ μεταδοτική, δεν συγκρίνεται με Cobint

«Η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον Covid, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσα πολλά κρούσματα. Είναι επικίνδυνη η ιλαρά, γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Πίσω από τα απογευματινά ιατρεία «κρύβονται» μισθολογικές αυξήσεις

Την δική της ανάγνωση για την θεσμοθέτηση απογευματινών χειρουργείων επιχείρησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, διαπιστώνοντας ότι τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία, με τους γιατρούς να χωρίζονται σε group, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο τα πρωινά όσο και τα απογευματινά χειρουργεία.

Η κ.Παγώνη, μιλώντας στο MEGA, τόνισε «Ο υπουργός μας είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο».

Ενώ, όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν επί χρόνια σε λίστες χειρουργείων, η κ.Παγώνη εκτίμησε ότι  «50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ο κόσμος περίμενε με μεγάλες αναμονές, αυτά θα τα πληρώσει το κράτος», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ