Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Πέταξε” στο πρώτο σκαλί του βάθρου ο Μίλτος Τεντόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από έναν τελικό θρίλερ, ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε την προσπάθεια του με άλμα στα 8.11, ωστόσο εν συνεχεία είχε δύο άκυρες προσπάθειες που τον έριξαν στην πέμπτη θέση.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά, αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα.

Πίσω του στη δεύτερη θέση ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία και στη τρίτη θέση ο συμπατριώτης του ο Μάικελ Ντεμέτριο Μασό. Αμφότεροι οι Κουβανοί δεν πραγματοποίησαν τη τελευταία τους προσπάθεια, μετά το άλμα του Τεντόγλου, καθώς είχαν προβλήματα τραυματισμών.

 

Η τελική κατάταξη στο άλμα εις μήκος

1.ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 8.41 –ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

2.Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8.41 –ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

3.Μέικελ Μάσο (Κούβα) 8.21 –ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–

4.Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία) 8.18

5.Τζούβεν Χάρισον (ΗΠΑ) 8.15

6.Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.10

7.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.08

8.Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία) 7.99

 

Δείτε επίσης: Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος

 

Κ. Μητσοτάκης: “Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα”

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να συγχαρεί με ανάρτησή του στο Twitter τον χρυσό ολυμπιονίκη:  «Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 8,41μ ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τo χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον θαυμασμό όλων μας. Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ΄ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες!», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ