Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη δημοσιοποίηση των 213 «επίδοξων» βιαστών της 12χρονης: «Όχι υπεκφυγές αλά Λιγνάδη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, «για να μην μείνει καμία σκιά συγκάλυψης» ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές- όπως έγινε στην περίφημη υπόθεση Λιγνάδη».

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος παιδοβιαστών στην Αθήνα. Είναι ένας εξαιρετικά αποκρουστικός κρίκος σε μια αλυσίδα ανάλογων ιστοριών που υπογραμμίζουν την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος, πολιτικές προστασίας των πιο αδύναμων και πάταξη των πρακτικών εκμετάλλευσης που συχνά οδηγούν σε απάνθρωπες ατραπούς».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «προέχει η αποφασιστική στήριξη του 12χρονου θύματος και της οικογένειάς της». Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως σημειώνει το κόμμα, είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης για να μην μείνει καμία σκιά συγκάλυψης ή ανοχής.

«Αυτή τη στιγμή προέχει η αλήθεια. Οι Αρχές αφού καθυστέρησαν στην ανακοίνωση των στοιχείων των δύο συλληφθέντων για το βιασμό ενός 12χρονου παιδιού, θολώνουν τα νερά για τους 213 υποψήφιους βιαστές του. Το ερώτημα είναι απλό: ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα» σημειώνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ