Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος Βρετανός μουσικός

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ εισήλθε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων και έγινε ο πρώτος Βρετανός μουσικός που συγκέντρωσε τέτοια περιουσία, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των Sunday Times που επιβεβαιώνει την πτωτική τάση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με αυτή την κατάταξη των 350 μεγαλύτερων περιουσιών της χώρας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο 82χρονος πρώην Beatle ανεβαίνει στην 165η θέση απολαμβάνοντας τους καρπούς των πολλαπλών συναυλιών του και των πνευματικών δικαιωμάτων του.

Συνολικά, σύμφωνα με την “Λίστα Πλουσίων” των Sunday Times, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 165 δισεκατομμυριούχους, έξι λιγότερους από πέρυσι και 12 λιγότερους από το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί το 2022, με 177 δισεκατομμυριούχους, γεγονός που προκάλεσε το σχόλιο της εφημερίδας ότι «φαίνεται πως (…) οι πλούσιοι του κόσμου αρχίζουν να φεύγουν» από τη χώρα.

Μεταξύ των λόγων που αναφέρει η εφημερίδα είναι το επίπεδο φορολογίας που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ή η χαμένη λάμψη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου που προσελκύει λιγότερα κεφάλαια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ