Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διευκολύνουν τους πολίτες με αναπηρία, διερευνούν τους βέλτιστους τρόπους άμεσης ψηφιοποίησης των αποφάσεων πιστοποίησης αναπηρίας, οι οποίες εκδίδονται από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να τους χορηγείται άμεσα Κάρτα Αναπηρίας.

Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιος Μουλκιώτης με θέμα «Έκθετη η Κυβέρνηση για τον αποκλεισμό ατόμων με πιστοποιημένη αναπηρία από οποιαδήποτε παροχή συνδέεται με την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας».

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι «οι Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές (ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ) των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν υγειονομικά όργανα των οποίων οι αποφάσεις αποστέλλονται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα, ως πιστοποιημένος κυβερνητικός φορέας, να αναρτά τις επιμέρους υγειονομικές αποφάσεις στο Ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία».

«Η ψηφιοποίηση των αποφάσεων αναπηρίας από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων δίνει στα Άτομα με Αναπηρία τη δυνατότητα εγγραφής στο Ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της κάρτας αναπηρίας τους», συμπλήρωσε.

Για την Κάρτα Αναπηρίας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «αποδεικνύει την ταυτότητα του κατόχου της και την ιδιότητα του Ατόμου με Αναπηρία έναντι κάθε δημόσιας αρχής και τρίτου. Με αυτήν προσδιορίζονται τα πιστοποιημένα χαρακτηριστικά της αναπηρίας του, καθώς και τα ειδικότερα ωφελήματα που δικαιούται».

«Οι γνωματεύσεις αναπηρίας που εκδίδονται από τις προαναφερόμενες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων ψηφιοποιούνται και αποθηκεύονται στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς, ενώ ταυτόχρονα αποστέλλονται στους δικαιούχους και στον ΕΦΚΑ σε έντυπη μορφή», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ