Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λ. Σκλαβούνος, υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, συμμετείχε στη Δημόσια Εκδήλωση για τις «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων έως το 2030».

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας», η οποία θα αποτελείται από τους Δήμους: Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, αφού συνεχάρη τον κ. Δούκα για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, επισήμανε: «Η ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συνιστά πλέον μία αναγκαιότητα, προκειμένου να μετριαστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και όλα τα επακόλουθα αυτής. Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος η λύση βρίσκεται στη γνωστή ρήση “η ισχύς εν τη ενώσει”. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η διαδημοτική αυτή συνεργασία θα είναι προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων νοικοκυριών και θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας».

Πρωταρχικός σκοπός η παραγωγή πράσινης ενέργειας

Επισημαίνεται ότι πρωταρχικός σκοπός της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας θα είναι η παραγωγή πράσινης ενέργειας, με ανταγωνιστικό κόστος, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αξιοποίησή της, με τρόπο που θα μειώνει τα κόστη ενέργειας των ευάλωτων νοικοκυριών των συνεργαζόμενων Δήμων. Παράλληλα θα ενισχυθεί η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σε τοπικό επίπεδο για θέματα βιωσιμότητας, ενεργειακής δημοκρατίας και ενεργειακής μετάβασης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ