Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα πληρώνονται αύριο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα ενοικίου – Τι ισχύει με επίδομα παιδιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύριο πληρώνονται δεκάδες επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα ενοικίου και άλλα επιδόματα.

Έτσι και για τον Φεβρουάριο, ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει τα επιδόματα την τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή την Πέμπτη 29 του μήνα.

Όπως όμως συμβαίνει κάθε μήνα, οι πληρωμές για στις περισσότερες συστημικές τράπεζες θα ξεκινήσουν μία μέρα πριν, δηλαδή μέρα Τετάρτη. Συνεπώς από τις 5 το απόγευμα και μετά τα χρήματα των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ.

Όπως και να έχει την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα την Πέμπτη 29 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Επίδομα παιδιού

Χρήματα θα πάρουν και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού αλλά όχι αυτόν τον μήνα.

Και αυτό γιατί, το εν λόγω επίδομα καταβάλλεται ανά δίμηνο και έτσι για την φετινή χρονιά, η πληρωμή της πρώτης δόσης θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2024, η πληρωμή της δεύτερης δόσης στις 31 του Μάη 2024, της τρίτης στις 31 Ιουλίου, της τέταρτης δόσης θα πιστωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, της πέμπτης δόσης την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2024 και από τις 20 μέχρι 23 Δεκεμβρίου η έκτη δόση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ