Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ξεκινούν τα έργα για το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας – Πότε θα παραδοθεί στο κοινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση παρουσίασης των σχεδίων κατασκευής του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας, πραγματοποιήθηκε στο Κωπαηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, παρουσία του υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς.

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για ένα «εμβληματικό έργο που σηματοδοτεί τη βούλησή μας να κοιτάμε το μέλλον και μόνο» και ανέφερε, πως το έργο θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ευρώπης. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την «αγαστή» και «εποικοδομητική» συνεργασία, που έφερε «γρήγορα και απτά αποτελέσματα».

Το έργο αναμένεται να αποτελέσει μία σύγχρονη αθλητική δομή, προσβάσιμη σε όλους ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση πόρων ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Στην παρουσίαση των σχεδίων κατασκευής του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής, απεύθυναν χαιρετισμούς ο υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, ο ευρωβουλευτής Σ. Κυμπουρόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός και Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, Χ. Καλούδης, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Αθ. Βίγλας, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Κ. Σιάχος, ο Γ. Διευθυντής ΟΑΚΑ Κ. Χαλιορής, ο Εκπρόσωπος της Κατασκευαστικής Εταιρείας Χ. Λιόντος, η ειδική συνεργάτης της Περιφέρειας σε ζητήματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, αθλητές και εκπρόσωποι φορέων.

Το 2023 η ολοκλήρωση των έργων

Στο χαιρετισμό του ο υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης χαρακτήρισε την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας, ένα έργο κομβικής σημασίας. «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, με εντολή του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε να διερευνούμε τρόπους και λύσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά σε αυτό το εμβληματικό έργο», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας Ε. Μπουρνούς τόνισε πως στόχος
είναι να ολοκληρωθούν τα έργα το 2023 και υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή δυναμική της Ανατολικής Αττικής. «Πρόκειται για το μοναδικό στην ιστορία της χώρας μας Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτές για όλους, που περιλαμβάνουν στίβο, κλειστό κολυμβητήριο, ποδηλατόδρομο, υποδομές μαζικού αθλητισμού, ξενοδοχειακές υποδομές, όλα με σεβασμό προς το Περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκης, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για τη σημαντική και κρίσιμη συνεισφορά του στην κατασκευή του έργου δίνοντας του και ένα τιμητικό βραβείο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης και επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής είναι σταθερός σύμμαχος και συμπαραστάτης στα άτομα με αναπηρία. Όπως ανέφερε, στο χαιρετισμό του κατόπιν σχετικής συμφωνία και συνεννόησης με τον κ. Πατούλη, η Περιφέρεια θα συμβάλλει στη διευκόλυνση της μετακίνησης των αθλητών, με τη διασφάλιση κατάλληλων διαμορφωμένων οχημάτων.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ