Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Από 1 έως 20 Μαρτίου θα έχουν φέτος διορία οι γονείς που θα εγγράψουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγείο και δημοτικό, να πραγματοποιήσουν την απαιτούμενη διαδικασία.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς: βήματα, δικαιολογητικά κ.λπ. μπορούν να τα βρουν στις αντίστοιχες εγκύκλιους που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Για όσα δικαιολογητικά εκδίδονται από τους Δήμους (πχ πιστοποιητικό γέννησης) οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά εργαλεία του gov.gr,

Το σχολικό έτος 2023-2024 εγγράφονται υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019. Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν το 2016.

Οι αιτήσεις εγγραφών θα γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: proti-eggrafi.services.gov.gr/. Την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει ο μαθητής/τρια, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας, σύμφωνα με το όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ