Ξεκινάει μελέτη για την κατασκευή παραλιακού άξονα που θα ενώνει τους Δήμους Μαραθώνα – Ωρωπού

0

Συνάντηση με αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή του παραλιακού άξονα που θα ενώσει τον Δήμο Μαραθώνα με τον Δήμο Ωρωπού πραγματοποιήθηκε στο Δημαχρείο Ωρωπού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αττικής Νίκου Πέππα, του Βουλευτή Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου, του Δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ωρωπού και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θανάση Κατσιγιάννη και του Αντιδημάρχου Καλάμου και Οικονομικών Πέτρου Δέδε.

Σκοπός του έργου είναι να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βορειοανατολικής Αττικής. Ένα έργο που θα ενώσει τους αρχαιολογικούς χώρους του Μαραθώνα, της Ραμνούντας και του Αμφιαράειου, δημιουργώντας ένα μοναδικό ιστορικό “μονοπάτι” και την προσέλκυση χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Ένα έργο που θα ενώσει το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης με αυτό των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού και θα δημιουργήσει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης σε όλο το τόξο της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την σημασία και τις προοπτικές του έργου που παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον κ. Κατσιγιάννη και τον κ. Δέδε.

Τέλος, τη μελέτη του έργου θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.