Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νίκη Κεραμέως: «Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολέιων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και σημείωσε πως «δεν υπάρχει συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία».

«Γίνεται μεγάλο testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Σε περίπτωση κρούσματος, απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα δωρεάν (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς. Έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά», ανέφερε η υπουργός.

Από κει και πέρα, η κα Κεραμέως τάχθηκε με την άποψη της κ. Παπαευαγγέλου, λέγοντας στην ΕΡΤ ότι τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν.

«Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ