Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την χώρα σήμερα και αύριο, καθώς έρχεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων και μάλιστα κατά τόπους είναι πιθανό να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Σήμερα, θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της Ηπείρου, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κέρκυρα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς την Δυτική Ελλάδα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Αργά το βράδυ το μέτωπο των καταιγίδων αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα.

Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης), στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τοπικές, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς το τέλος της ημέρας, καθώς θα περιοριστούν στην βορειοανατολική χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ