Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέοι διευθυντές στα σχολεία – Πότε αναλαμβάνουν πόστο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηλεκτρονικά θα γίνει η διαδικασία επιλογής διευθυντών στα σχολεία οι οποίο αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κάλυψη 14.000 θέσεων διευθυντών σχολείων και 800 συμβούλων εκπαίδευσης.

Η διαδικασία επιλογής διευθυντών θα γίνει ηλεκτρονικά μετά την καθιέρωση ηλεκτρονικών εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Με την ανάδειξη νέων διευθυντών στα σχολεία εκτιμάται ότι η εκπαίδευση θα αλλάξει σελίδα καθώς οι νυν διευθυντές παραμένουν στη θέση τους από το 2017.

Η υπουργική απόφαση θα σταλεί στις 13 περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις επιλογής διευθυντών που θα εκδοθούν από κάθε διεύθυνση εκπαίδευσης ξεχωριστά.

Οι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά για πρώτη φορά, θα γίνει μοριοδότηση των υποψηφίων, θα ακολουθήσει η προθεσμία των ενστάσεων και μετά οι συνεντεύξεις των υποψηφίων.

Η επιλογή τους θα γίνει μετά τις εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο, για ανάδειξη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, κλείνοντας τον κύκλο των αλλαγών που δρομολόγησε μέσα στην τριετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ