Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέες φωνές για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης επαναφέρει στο τραπέζι την πρότασή του για επιστροφή της μάσκας στα σχολεία λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού και ιώσεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

«Μερικοί γιατροί έχουν κάνει την εκτίμηση ότι είναι ο χειρότερος χειμώνας, ιδίως για τα παιδιά. Θα πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι δεν είναι σωστό να περνάνε μία ίωση ανά δύο εβδομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε σωστούς εμβολιασμούς. Είμαι πεισμένος ότι οι συνεχείς μολύνσεις με κοροναϊό δημιουργούν μακροχρόνια προβλήματα στο ανοσολογικό μας. Είναι ευκολότερο να είμαστε περισσότερο ευάλωτοι σε άλλες λοιμώξεις. Ο κοροναϊός κάνει σοβαρές βλάβες, ελπίζω να μην είναι παντοτινές» είπε στον ΣΚΑΪ.

«Ο μόνος τρόπος» συνέχισε ο κ. Παυλάκης «είναι να περιορίσουμε τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το σημαντικότερο είναι ο καθαρός αέρα στον εσωτερικό χώρο. Έχουμε ξεχάσει τη μάσκα, χρειάζονται, μεγάλο λάθος που δεν πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο με μάσκα. Θα είχαν γλιτώσει από τις μισές λοιμώξεις. Η γρίπη θα ήταν παιχνιδάκι να εξαφανιστεί μπροστά στον κορονοϊό γιατί μεταφέρεται πιο δύσκολα, με μεγάλα σταγονίδια και από τις επιφάνειες. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τους συνωστισμούς».

Και ο Καπραβέλος

Για «υπερβολική χαλάρωση» των μέτρων προστασίας και συγκεκριμένα στη χρήση μάσκας έκανε λόγο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας για τις ιώσεις και τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «κανείς δεν φοράει μάσκα ενώ διανύουμε την τελική φάση του κύκλου της πανδημίας». «Δεν έχουμε τα φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος, αλλά έχουμε 20 θανάτους την ημέρα», επεσήμανε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», σημειώνοντας πως υπάρχει αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, λόγω της έξαρσης των ιώσεων και των πολλών κρουσμάτων.

«Αν φορούσαμε μάσκα, θα είχαμε αποφύγει τα μισά κρούσματα»
Υπογράμμισε ότι «εάν φορούσαμε την μάσκα, θα είχαμε αποφύγει τα μισά κρούσματα, ακόμη και θανάτους θα είχαμε αποφύγει».

Σε ό,τι αφορά το ότι η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ως επίσημο μέτρο από την Πολιτεία, ο κ. Καπραβέλος απάντησε πως «όταν η σύσταση ενός γιατρού αποτρέπει θάνατο, έχει μέσα την έννοια της υποχρεωτικότητας, εκτός εάν δεν έχουμε μυαλό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ