Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα καταγγελία για τον ψευτογιατρό: «Μου απέσπασε 35.000 ευρώ» – Για «δικαιοσύνη Ουγκάντας» μιλά ο Κούγιας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που βγαίνουν στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του «ψευτογιατρούψευ», ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για… «δικαιοσύνη Ουγκάντας»!

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» αναφορικά με τη δράση του ψευτογιατρού που φέρεται να έταζε θεραπείες και να αποσπούσε χρηματικά ποσά από ανύποπτους «ασθενείς» του.

Σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, ο εν λόγω άντρας δρούσε από το 2016, κάτι που λέγεται ότι ήταν γνωστό και στην Αστυνομία. «Έπρεπε να το είχαν ψάξει λίγο περισσότερο οι Αστυνομικοί τότε…εγώ δεν μπορώ να πω για ολιγωρία της Αστυνομίας, διότι δεν ξέρω ακριβώς τι καταγγέλθηκε, πότε καταγγέλθηκε, πώς καταγγέλθηκε, γιατί δεν κίνησε υποψίες» ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Καταγγελία θύματος

«Η περιπέτειά μου ξεκίνησε το 2009. Μου συστήθηκε ως αθλητίατρος, αυτή η ειδικότητα δεν υπήρχε στην Ελλάδα, και μείναμε στο κομμάτι πως εδώ είναι φυσιοθεραπευτής» αποκαλύπτει ένα θύμα του ψευτογιατρού μιλώντας στο Mega.

«Εγώ πάσχω από μυική δυστροφία, είναι πρόβλημα στους σκελετικούς μύες. Μου πρότεινε να πάμε στη Γερμανία, όπου θα γνώριζα τον συνεργάτη του…και ως αθλητίατρος στη Μπάγερν (Μονάχου) θα μου δίνονταν όλες οι απαντήσεις, αφού πρώτα κάναμε μία αξιολόγηση επιστημονική του προβλήματος. Μου έδωσε ένα κοστολόγιο συνολικό, μαζί με τα έξοδα του ταξιδιού, γιατί κάλυπτα και τα δικά του έξοδα, που έφτανε τα 5.000 ευρώ» ανέφερε το θύμα.

Αποκάλυψε πως το συνολικό ποσό που έχασε μαζί με τις «θεραπείες» ήταν τα 35.000 ευρώ.

«Όταν μάζεψα ορισμένα στοιχεία, του ζήτησα να μου επιστρέψει τα χρήματα και του είπα πως θα τον καταγγείλω. Είχα βάλει σε υποθήκη την πρώτη κατοικία μου» είπε το θύμα.

Κατόπιν ανέφερε πως ο 66χρονος του επέστρεψε το ποσό των 1.500 ευρώ και ύστερα ξεκίνησαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα.

«Εάν δεν βρεθούν λεφτά έχουμε θέμα»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων αλλά και του συνηγόρου του 66χρονου ψευτογιατρού, δεν υπάρχουν χρήματα καταχωρημένα στους λογαριασμούς του.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει πρόβλημα και για τον λόγο αυτό επενέβη και η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, διότι μόνο έτσι μπορούν να ελεγχθούν και λογαριασμοί στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ