Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα εκτόξευση εμβολιασμών: 25.000 ραντεβού μόνο την Δευτέρα – Έφτασαν τα 500.000 σε έναν μήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άκρως εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των εμβολιασμών που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα καθώς μόνο την πρώτη μέρα νέων μέτρων, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, 25.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού ώστε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Σύμφωνα μάλιστα με Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Μάλιστα σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται και τα ραντεβού για την τρίτη δόση, καθώς την Δευτέρα (22/11) επιτεύχθηκε αριθμός-ρεκόρ με 153.000 πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους.

Να σημειώσουμε ότι η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna, ενώ για όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ