Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Με νεα φωτιστικά σώματα LED ενισχύεται το οδικό δίκτυο Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας LED προχωρά ο Δήμος Νίκαιας- Αγ .Ι. Ρέντη, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των υποδομών και εξοικονόμηση ενέργειας.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2.128.591,44 € συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» και προβλέπεται η αντικατάσταση 2500 λαμπτήρων, περίπου του 25% των φωτιστικών σωμάτων του οδικού δικτύου του Δήμου.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, επισημαίνει: «Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει για την ενεργειακή επιβάρυνση που προκαλεί ο Δήμος μας , έδειξε ότι το 53,3% προκαλείται από το δημοτικό φωτισμό. Γι’αυτό το λόγο προχωράμε στην αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σε κεντρικούς δρόμους, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, με φωτιστικά LED, συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης μας. Με την υλοποίηση αυτού του έργου βελτιώνεται ο φωτισμός των οδών του Δήμου, η ασφαλής διέλευσης των πεζών και των οχημάτων και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ