Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μαρουσάκης: Τα πρώτα χιόνια στην Αττική – Ποιούς θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Έρχονται τα πρώτα «σκληρά» κρύα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη μια μέτριας έντασης ψυχρή εισβολή να απασχολήσει τη χώρα μας φέρνοντας χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω».

Αναλυτικότερα, ο κ. Μαρουσάκης δηλώνει σε ανάρτηση του:

«Έπρεπε να φτάσουμε κοντά στα μισά του Ιανουαρίου για να δούμε στους προγνωστικούς χάρτες καιρού τα πρώτα ”σκληρά” κρύα να προσεγγίζουν και τη χώρα μας τα οποία είναι σε θέση να φέρουν και τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Έτσι λοιπόν το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη μια μέτριας έντασης ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει τη χώρα μας φέρνοντας τα χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα για την ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Αν και σύντομης διάρκειας αυτό το ψυχρό κύμα, θα καταφέρει να ντύσει στα λευκά αξιοπρεπώς αρκετά ορεινά – ημιορεινά τμήματα της χώρας μας χαρίζοντας τον χορό των χιονονιφάδων και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Ενδεικτικός της όλης κατάστασης ο χάρτης χιονόπτωσης που ακολουθεί όπου βλέπουμε τις λευκές αποχρώσεις να κυριαρχούν από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, ακόμη όμως και σε νησιά μας στο βόρειο – βορειοανατολικό Αιγαίο π.χ Λήμνος.

Πού θα χιονίσει στην Αττική

Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω. Έτσι λοιπόν για όσους το λέει η καρδούλα τους μπορούν μέσα στην Τετάρτη να ανηφορίσουν προς Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα πολύ ψηλά του Υμηττού να δουν στη χειρότερη τις χιονονιφάδες να πέφτουν π.χ κορυφές Υμηττού και στην καλύτερη αρκετά εκατοστά στρωμένου χιονιού π.χ στα ψηλά της Πάρνηθας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ