Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Λάκης Λαζόπουλος: Στα δικαστήρια για σχόλιο του σχετικά με τον Σόιμπλε

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΠεΣΚΑ), Β. Δημητριάδης, απαιτεί αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη και προσβολή προσωπικότητας, λόγω σχολίου του παρουσιαστή για τον Σόιμπλε και τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές όσο και να φανεί σκληρό αυτό που θα πω όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα σιγά – σιγά, το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα εγώ το λέω παράνοια το λέω παραφροσύνη ποιες είναι οι εμμονές του» το συγκεκριμένο σχόλιο του δημοφιλούς παρουσιαστή στην εκπομπή “Αλ Τσαντίρι Νιουζ” στάθηκε η αφορμή να καταθέσει αγωγή ο Β. Δημητριάδης νιώθοντας προσβεβλημένος. O Πρόεδρος του ΠεΣΚΑ θεώρησε ότι παρουσιάζει τους κινητικά ανάπηρους ως έχοντες έμμονες ιδέες, παρανοϊκούς και παράφρονες μειώνοντας και προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια τους.

Το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε σε εκπομπή του 2016, την περίοδο δηλαδή που ο Λαζόπουλος αναφερόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση στρεφόταν συχνά κατά της γερμανικής οικονομικής πολιτικής, η οποία επιβαλλόταν σε βάρος της χώρας μας, με κύριο εκφραστή τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ο Λάκης Λαζόπουλος σε ηλεκτρονικό μέσου ενημέρωσης είχε αναφέρει σχετικά: «Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ