Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κώστας Σκρέκας: Επίσκεψη στα καταστήματα με την έναρξη των εκπτώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Σκρέκας: «Θα διορθώσουμε τις στρεβλές εμπορικές πρακτικές, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη.

Υψηλές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου από τις χειμερινές εκπτώσεις επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ενόψει της έναρξης της εκπτωτικής περιόδου. Παράλληλα εφιστά την προσοχή των εμπόρων για τη σωστή – σύμφωνα με τη νομοθεσία – παρουσίαση των μειώσεων στις τιμές.

Ο κ. Σκρέκας συνομίλησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές, θέλοντας να ενημερωθεί τόσο για το πώς κύλησε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, αλλά και για το ξεκίνημα της τρέχουσας εκπτωτικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει ως το τέλος Φεβρουαρίου.

 

Τακτικοί έλεγχοι στα καταστήματα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον αυξημένο τζίρο που κατέγραψε η αγορά τις γιορτές, ενώ τόνισε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα συνεχίσουν τους αυστηρούς ελέγχους και όσοι παραβιάζουν το νόμο για αθέμιτη κερδοφορία και παραπλανητικές εκπτώσεις, θα πληρώνουν πρόστιμο. Πάντως, όπως τόνισε, τα περισσότερα καταστήματα δείχνουν να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και αυτό είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε επίσης για τους ελέγχους: «Η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά για τις παραπλανητικές εκπτώσεις. Βεβαίως, η αγορά δείχνει να έχει συμμορφωθεί και προσαρμοστεί στο ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά όποιος δεν τηρεί τον νόμο, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ