Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωπί: Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής συμμορίας αλλοδαπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξαρθρώθηκε η εγκληματική δράση συμμορίας αλλοδαπών κατά το χρονικό διάστημα από 28 Αυγούστου 2020 έως 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο που βρίσκονταν σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, δύο μέλη της συμμορίας που πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 22 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της συμμορίας αναζητούνται.

Επιπλέον, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις αλλοδαποί για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και δύο εξ’ αυτών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 1.875 ευρώ,
  • πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • κινητά τηλέφωνα και
  • πλαστά έγγραφα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα.

Ακόμη, διερευνάται η συμμετοχή και άλλου αλλοδαπού στη μεταφορά του χρηματικού ποσού στη χώρα καταγωγής τους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ