Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η μαύρη λίστα – Tο δράμα των εγκλωβισμένων στο κρουαζιερόπλοιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσο η μαύρη λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό μεγαλώνει στην Κίνα, το δικό τους δράμα ζουν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό ανοιχτά του λιμανιού της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό ο αριθμός των επιβατών που έχουν προσβληθεί από τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο ανήλθε στους 64.

Οι περισσότεροι από τους 2.600 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ζουν σε εσωτερικά δωμάτια χωρίς μπαλκόνι. Σύμφωνα με το CNN οι επιβάτες μπορούν να βγαίνουν από τα δωμάτια σε μικρές ομάδες, πάντα υπό επιτήρηση και όχι για διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας.

Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει κάνοντας λόγο για μια «μολυσμένη φυλακή».

Στους 722 οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα από το νέο κοροναϊό

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Ουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ