Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Αστρονομικό πόσο από τις δωρεές τα τελευταία 8 χρόνια, ξεπερνούν τα 89 εκατ. – Το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκαλυπτικά είναι τα ποσά από τις δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου, καθώς την περίοδο 2017 με 2021 -δηλαδή 4 χρόνια- ξεπέρασαν τα 27.000.000 ευρώ. Το κουβάρι από τον οικονομικό έλεγχο στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα φαίνεται ότι ξετυλίγεται.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος οικονομικός έλεγχος που έγινε για την Κιβωτό του Κόσμου, έδειξε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια, οι δωρεές είναι 27.700.000 ευρώ.

Στο μεταξύ οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες σχετικά με κακοποιήσεις σε δομές έρχονται «βροχή» και όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουν «σύντομο» τέλος.

Πρόκειται για μια ΜΚΟ με δύο μετόχους, ο ένας μέτοχος είναι η πρεσβυτέρα και ο άλλος η μητέρα του πατέρα Αντώνιου. Συγκεκριμένα το 50% το έχει η γυναίκα του, και το άλλο 50% η 86χρονη μητέρα του.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος ερευνά περίπου τα 89 εκατομμύρια όπου ήταν οι δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου τα τελευταία 8 με 10 χρόνια. Τονίζεται ότι ο τζίρος της δομή ξεπερνά το αστρονομικό ποσό τον 100.000.000 ευρώ.

Ο οδηγός και το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου

«Δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός, ο οποίος φιλοξενούνταν σε μια από τις δομές. Συγκεκριμένα προέρχεται από μια οικογένεια με ακόμα έξι αδέρφια, και μάλιστα τα τρία αδέρφια του έχουν και αρκετά σημαντικές θέσεις στην ΜΚΟ.

Ο άνθρωπος αυτός, εκτός από το «δεξί χέρι» ήταν και ο προσωπικός οδηγός του. Μάλιστα, τον ακολουθούσε παντού, όπου πήγαινε, και φαίνεται να έχει γίνει ανάδοχος σε ένα παιδάκι που μένει στη δομή.

Άλλαζε τα πολυτελή αυτοκίνητα ο πατήρ Αντώνιος

Την ίδια ώρα, εθελοντές και πρώην εργαζόμενοι σε δομές της «Κιβωτού» περιγράφουν πως ο πατήρ Αντώνιος οδηγούσε κατά διαστήματα μια Porsche Cayenne και η πρεσβυτέρα ένα εξίσου πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ.

«Ερχόντουσαν και ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα με πανάκριβα αυτοκίνητα στη δομή στην Πωγωνιανή.

Μετά από 7μερη κρουαζιέρα με παιδιά της «Κιβωτού», ο πατέρας Αντώνιος αποβιβάζεται στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι από τους επιβάτες τον βλέπουν να κατευθύνεται σε σημείο που τον περίμενε οδηγός, μπροστά από ένα άλλο πολυτελές τζιπ.

Όταν αποβιβάστηκαν (…) μπήκε αυτός σε ένα μεγάλο τζιπ Mercedes αυτός, με σκούρα τζάμια για να μη φαίνεται με οδηγό.»

Σημειώνεται πως στις κρουαζιέρες δεν πήγαιναν όλα τα παιδιά, αλλά λίγα και εκλεκτά όπως καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι της οργάνωσης, ενώ η επιστροφή στην Αθήνα, έβρισκε τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα είτε στη Ραφήνα, είτε στην περιοχή της Βραυρώνας όπου βρίσκονταν οι δύο μεζονέτες τους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ