Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

ΚΕΔΕ: «Καθαρή Εβδομάδα» – Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης με τον τίτλο «Καθαρή Εβδομάδα», προς όλους εκείνους τους εργαζόμενους που διατηρούν την πόλη μας, το γραφείο μας, το λεωφορείο που χρησιμοποιούμε καθαρά, λέγοντας το δικό μας «Ευχαριστώ» με τον πιο ξεχωριστό τρόπο, ανέλαβε η ΚΕΔΕ.

Η δράση ξεκίνησε, με τη συμμετοχή δήμων από όλη τη χώρα και τη στήριξη ιδιωτικής εταιρείας, το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου, με σημεία εκκίνησης την Αθήνα, την Αρχαία Ολυμπία και τη Λίμνη Ευβοίας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου σε μήνυμά του, «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι, να αναδείξουμε την κεντρική αξία του Υπεύθυνου Πολίτη, μα πάνω από όλα του Ανθρώπου και δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας το καλό παράδειγμα.»

«Αφύπνιση των πολιτών»

«Με μία σειρά ενεργειών, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας 27 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2021, καλούμε τους πολίτες να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας που συναντούν (στο σπίτι, στο γραφείο, στον δρόμο). Με κύριο γνώμονα την αφύπνιση των συμπολιτών μας, στρέφουμε το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους.  Για τον λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει το δικό μας σήμα «την κίτρινη καρδιά» που ουσιαστικά εκφράζει το ευχαριστώ του καθενός προς τους εργαζομένους της καθαριότητας».

Οι δράσεις

Για την επίτευξη του σκοπού αυτής της πρωτοβουλίας έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας 2021», σε συνεργασία με την Kärcher.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου φωταγωγήθηκαν ταυτόχρονα «κίτρινες καρδιές» στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία του δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου και γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρη καθώς και αντιδημάρχων καθαριότητας και εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Παράλληλα τη Δευτέρα φωταγωγήθηκε κίτρινη καρδιά, στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας, ενώ σε πολλούς δήμους της χώρας πραγματοποιήθηκε και φωταγώγηση συμβολικών σημείων των δήμων, που θα διατηρηθεί καθ’ όλη την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας».

Η ενέργεια καταγράφεται και στο site «katharievdomada.gr» , αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά ενώ, όλες οι παράλληλες δράσεις που υποστηρίζουν την ενέργεια, αποτυπώνονται στο διαδραστικό χάρτη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ