Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΚΕΔΕ: Εκδηλώσεις ενημέρωσης για τον εμβολιασμό covid-19 σε ολες τις Περιφερειακές Ενότητες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη διοργάνωση ενημερωτικών τηλεημερίδων προχωρούν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την ενεργό συμμετοχή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, με συμμετοχή στελεχών της Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, με στόχο την προώθηση των εμβολιασμών ενάντια στον Covid-19.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΚΕΔΕ, η οποία συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με στόχο τη θωράκιση της υγείας των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών από τις συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας η περαιτέρω συνδρομή της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που θα εμβολιασθεί, αλλά και να δοθεί ώθηση στην εμβολιαστική στρατηγική για τις ηλικίες 12-17 ετών, αφού πλέον 1 στα 3 νέα κρούσματα εμφανίζεται σε αυτή την ομάδα.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πολιτείας, η Κ.Ε.Δ.Ε αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις Π.Ε.Δ. της χώρας, να διοργανώσει μέσω πλατφόρμας που θα διαθέσει, μια τηλεδιάσκεψη – εκδήλωση για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Σε κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, ιατροί και παιδίατροι που έχουν ορίσει το Υπουργείο και η εκάστοτε ΠΕΔ, θα δώσουν επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, τους γονείς και τους κηδεμόνες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κι άλλους φορείς, που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Οι ενημερωτικές τηλε-ημερίδες ξεκίνησαν ήδη την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης έχουν προγραμματιστεί ήδη σε συγκεκριμένες ημερομηνίες αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση των ημερομηνιών και για τις υπόλοιπες ΠΕΔ.

9/11/2021 – ΠΕΔ Ηπείρου

10/11/2021 – ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

11/11/2021 – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος

12/11/2021 – ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

23/11/2021 – ΠΕΔ Θεσσαλίας

 

Δ. Παπαστεργίου: «Το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που διαθέτουμε»

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στην εθνική προσπάθεια, για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Με τη συνεργασία των ΠΕΔ και μετά από το κάλεσμα της Πολιτείας, διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις κι ανταποκρινόμαστε για μια ακόμη φορά σε μια πρωτοβουλία ευθύνης, συμμετέχοντας ενεργά, στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον εμβολιασμό ενάντια στον covid. Το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» που διαθέτουμε σήμερα και οι Δήμαρχοι, έχουμε ήδη δώσει πρώτοι το καλό παράδειγμα, με την προσωπική μας συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας».

Επισημαίνουμε ότι την ευθύνη διεξαγωγής των εκδηλώσεων την έχει η εκάστοτε ΠΕΔ, η οποία πιθανόν να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής, σε συνεννόηση με τους  επιστήμονες που συμμετέχουν και τους φορείς που έχουν προσκληθεί.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ