Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καρυστιανού για Τέμπη: Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι – Θα παραδώσουμε φάκελο στην ευρωπαϊκή εισαγγελία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών στον απόηχο της χθεσινή ομιλίας της στην κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου μίλησε ενώπιον ευρωβουλευτών της Επιτροπής PETI για την «έλλειψη κράτους Δικαίου» και την αναγκαιότητας «απόδοσης ευθυνών» μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τις επόμενες κινήσεις των συγγενών.

Σχετικά με την χθεσινή παρουσία του συλλόγου στο Ευρωκοινοβούλιο και την κατάθεση αναφοράς στην σχετική επιτροπή ανέφερε «Όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου στάθηκαν στο πλευρό μας. Θέλαμε να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία. Ζητήσαμε να μας παραπέμψουν σε δυο επιτροπές.

Επίσης θέλουμε να εξετάσει το θέμα σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις παραλείψεις, αυτό είναι που μας καίει. Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Στην Ελλάδα δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε».

«Η Ευρώπη μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες δικαστές να κάνουν την δουλειά τους»

Το θέμα των ευθυνών σε αυτό το δυστήχημα δεν μπορεί να είναι κομματικό τόνισε λέγοντας «Το θέμα μας δεν είναι κομματικό, στο θέμα της απαξίωσης δεν μπορεί να υπάρχει κάτι κομματικό. Για ποιο λόγο η επιτροπή δεν έκανε την δουλειά της να ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικά υπεύθυνους όλο το βάρος έχει πέσει σε δύο υπαλλήλους ενώ δεν φταίνε μόνο αυτοί. Η Ευρώπη μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες δικαστές να κάνουν την δουλειά τους».

«Θα παραδώσουμε ογκωδέστατο φάκελο στην ευρωπαϊκή εισαγγελία»

Όσον αφορά τις μελλοντικές της ενέργειες μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών είπε πως «Θα ετοιμάσουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και θα τον παραδώσουμε στην ευρωπαία εισαγγελέα».

«Όπλο μας οι 1,3 εκατ. υπογραφές»

Επίσης μίλησε για τις 1.350.000 υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί στο ψήφισμα υποστηρίζοντας ότι «Το τραγικό του θέματος είναι ποια η ανταπόκριση της Ελλάδας στις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν Είναι ένα επιπλέον όπλο οι υπογραφές για εμάς για τις επόμενες κινήσεις μας. Εγώ από την αρχή μιλούσα για χειραγώγηση της δικαιοσύνης τον μόνο που μου έκανε εντύπωση πως οι βουλευτές παρόλο που υπάρχουν τόσα στοιχεία συνεχίζουν να επιμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης. Ελπίζω στο ψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση να αλλάξουν κάποια πράγματα. Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη, για βοήθεια συνεχίζουμε μόνοι μας την έρευνά μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ